divendres, 9 de novembre del 2007

POSICIONAMENT DE l’ENTESA DE CATALUNYA PER A LA REPUBLICA , DAVANT ELS ACORDS PARLAMENTARIS PER A L'APROVACIÓ D'UNA "LLEI DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA"

L'Entesa de Catalunya per la República reconeix positiu, qualsevol moviment encaminat a l'aprovació d'una Llei Justa Integral i Reparadora dels crims i actuacions de la dictadura feixista d'en Franco.

Ara bé, el text de l'acord inicial -no tancat encara- de distints grups parlamentaris: PSOE, IU-ICV, CIU, PNB, CHA, NA-BAI, EA, BNGA, NC, diferent, en molts aspectes, al "Projecte de Llei" presentat el 13 de desembre de 2006, pel Grup Parlamentari Socialista -fruit, sense cap dubte, de l'empenta i actuacions del moviment memorialista a nivell de l'estat espanyol-, pateix de greus defectes jurídics, omissions imperdonables i posicionaments injustificats amb la legalitat republicana. Però el més greu i injust, és que no reconeix cap via judicial –malgrat l'entestament d'alguns- perquè familiars i víctimes de 40 anys de terror franquista, puguin fer valer el dret a la reclamació i recuperació de la dignitat moral, material, jurídica .
L'ECR, considera que El "Deure de la Memòria", basat en el coneixement de LA VERITAT, LA JUSTÍCIA I LA REPARACIÓ dels crims comesos per la dictadura franquista, és un valor democràtic col·lectiu que implica a l'Estat de Dret i a la ciutadania No pot haver-hi una Llei de la Memòria Històrica Justa, Integral, Reparadora sense el reconeixement d'uns punts mínims innegociables:
1.- La declaració de la il·legalitat del règim franquista, del seu entramat jurídic i repressiu, així com dels seus efectes materials.

2.- La nul·litat de ple dret de totes les condemnes de mort, empresonament, treballs forçats o altres; espoliació de béns públics, privats i sancions de qualsevol tipus.

3.- L'acceptació per part de l'Estat de totes les resolucions d'organismes internacionals, respecte a la dictadura, des de 1946 fins als nostres dies, i l'aplicació del dret internacional pels seus crims contra la humanitat i la vulneració sistemàtica dels drets humans.

4.- El dret de totes, les víctimes i els seus familiars, al reconeixement i rehabilitació, moral, material i jurídica . Dret extensiu a aquelles que ho van ser en altres països aliats de la dictadura, exiliats o van combatre a Europa al feixisme i el nazisme.

PER UNA LLEI DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA JUSTA, INTEGRAL I REPARADORA!
VISCA LA REPÚBLICA!!


POSICIONAMIENTO DE L'ENTESA DE CATALUNYA PER A LA REPUBLICA , ANTE LOS ACUERDOS PARLAMENTARIOS PARA LA APROBACIÓN DE UNA "LEY DE LA MEMORIA HISTÓRICA"

La Entesa de Catalunya per la República reconoce positivo, cualquier movimiento encaminado a la aprobación de una Ley Justa Integral y Reparadora de los crímenes y actuaciones de la dictadura fascista de Franco. Ahora bien, el texto del acuerdo inicial, no cerrado todavía, de distintos grupos parlamentarios: PSOE, IU-ICV, CIU, PNV, CHA, NA-BAI, EA, BNGA, NC, diferente, en muchos aspectos, al "Proyecto de Ley" presentado el 13 de diciembre de 2006, por el Grupo Parlamentario Socialista -fruto, que duda cabe, del empuje y actuaciones del movimiento memorialista a nivel del estado español- adolece de graves defectos jurídicos, omisiones imperdonables y posicionamientos injustificados con la legalidad republicana. Pero lo más grave e injusto, es que no reconoce ninguna vía judicial –pese al empecinamiento de algunos- para que familiares y víctimas de 40 años de terror franquista, puedan hacer valer el derecho a la reclamación y recuperación de la dignidad moral, material, jurídica .
La ECR, considera que El "Deber de la Memoria", basado en el conocimiento de LA VERDAD, LA JUSTICIA Y LA REPARACIÓN de los crímenes cometidos por la dictadura franquista, es un valor democrático colectivo que implica al Estado de Derecho y a la ciudadanía No puede haber una Ley de la Memoria Histórica Justa, Integral, Reparadora sin el reconocimiento de unos puntos mínimos innegociables:
1.- La declaración de la ilegalidad del régimen franquista, de su entramado jurídico y represivo, así como de sus efectos materiales.

2.- La nulidad de pleno derecho de todas las condenas de muerte, encarcelamiento, trabajos forzados u otras; expoliación de bienes públicos, privados y sanciones de cualquier tipo.

3.- La aceptación por parte del Estado de todas las resoluciones de organismos internacionales, respecto a la dictadura, desde 1946 hasta nuestros días, y la aplicación del derecho internacional por sus crímenes contra la humanidad y la vulneración sistemática de los derechos humanos.

4.- El derecho de todas, las víctimas y sus familiares, al reconocimiento y rehabilitación, moral, material y jurídica . Derecho extensivo a aquellas que lo fueron en otros países aliados de la dictadura, exiliados o combatieron en Europa al fascismo y el nazismo.
¡POR UNA LEY DE LA MEMORIA HISTÓRICA Y DEMOCRÁTICA JUSTA, INTEGRAL Y REPARADORA!
¡¡VIVA LA REPÚBLICA!!
14 d'octubre del 2007